Mirjam Buis volgt opleiding tot Sportpedicure!

2 maart 2016 | Nieuws

Hoe leuk is het om een sportpedicure opleiding te volgen als je eigen pedicure praktijk gevestigd is in een sportschool. Sinds 2011 run ik, Mirjam, mijn pedicure praktijk in sportschool Fit & Relax Opmeer aan de Spanbroekerweg in Spanbroek. In 2014 heb ik mijn medisch diploma afgerond maar voor mijn gevoel ben ik nog lang niet klaar.

mirjam-buis

Bijna 50% van de klanten die mijn praktijk bezoekt is man en er komen steeds meer sporters bij. De nieuwe opleiding sluit dus aan op de vraag die er is. Ik begrijp heel goed dat “voeten van sporters” een aparte aanpak vereisen. Een uitgelezen kans om deze nieuwe opleiding te volgen bij MSP Opleidingen in Leiden.

Wat ik heel fijn vind is de diversiteit aan (top)docenten.

Wat ik graag zou willen is dat de ‘pedicure drempel’ verlaagt voor sporters. Er vindt zeker al een verandering plaats. Steeds meer mensen en dus ook sporters zijn zich ervan bewust dat voeten de basis zijn van het (pijnloos en goed) bewegen.

voeten-mirjam-buis

Zeker de individuele sporters gaan al veel bewuster met schoenen en voeten om. Maar om ook meer bekendheid te krijgen in de teamsport, zal ik behoorlijk aan de weg moeten timmeren. Kennismaking en het geven van informatie, is stap 1.

Het zou mooi zijn als leden van sportverenigingen zoals voetbal-, handbal-, volleybal-, ook de weg zullen vinden naar de praktijk van de sportpedicure.
fitenrelax

www.fitenrelax.nl