Sportpedicures behandelen atleten van elk niveau, die klachten hebben van de huid en/of nagels van de voeten, of die een preventief voetverzorgings- en/of schoenadvies wensen in het kader van hun sportuitoefening.
Indien de sportpedicure zich meer dan nu op de sporter en omstandigheden waaronder gesport wordt kan oriënteren, dan zal hij/zij een meer doeltreffende, op herstel of op preventie gerichte behandeling of advies kunnen gaan geven.
sportpedicure-logo

De primaire doelstelling van de sportpedicure bestaat uit het verbeteren en/of optimaliseren van de conditie van de voeten van de atleet. De sportpedicure richt zich daarbij specifiek op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid van huid en nagels van de voeten van atleten. De werkwijze van de sportpedicure bestaat uit het voorkomen, verminderen en/of opheffen van huid- en nagelproblemen van de voeten.

Een sportpedicure is inhoudelijk vooral gericht op het toepassen van voetverzorgingsmethoden en technieken bij sport gerelateerde problematiek. De sportpedicure kan een analyse maken van de voet-, huid- en nagelbelasting bij diverse takken van sport, een behandelplan opstellen, de behandeling uitvoeren en juiste adviezen geven. Het geven van advies kan over allerlei onderwerpen gaan zoals juiste voetzorg, het maken van een keuze van voetzorgproducten, keuze van diverse hulpmiddelen, adviseren een andere discipline te raadplegen (sportmasseur, sportpodotherapeut, sportfysiotherapeut), etc.

De sportpedicure kan een nieuwe markt aanboren met nieuwe klanten, nieuwe opdrachtgevers en nieuwe samenwerkingsvormen.

Sportblessures zijn een grote kostenpost per jaar voor zorgverzekeraars. Dit betekent dat zorgverzekeraars geïnteresseerd zijn/raken in een geregistreerde professional op het gebied van sportblessures.
Voor de direct belanghebbenden moet de deskundigheid van de sportpedicure helder, gemakkelijk, effectief, betaalbaar en bereikbaar zijn. Daarbij staan kwaliteit, snelheid, doelmatigheid, samenhang en transparantie centraal.

SCAS accreditatie
Het is van belang dat de sportpedicure goed is opgeleid. Een garantie daarvoor is accreditatie van de opleiding door het SCAS.
Vraag dus bij je opleider altijd naar het bewijs van SCAS accreditatie van de opleiding!

scas