Persbericht Sportpedicure – Medisch Pedicure Sport

Dit persbericht hebben we geschreven voor onze cursisten medisch pedicure sport. Zij mogen dit bericht gebruiken om de pers te benaderen.

De Sportpedicure – Medisch Pedicure Sport

De Sportpedicure – medisch pedicure sport is met ingang van juli 2016 een nieuwe discipline in de sportzorg. Sportpedicures zijn deskundigen bij uitstek op het terrein van voetverzorging van zowel (semi-) professionele atleten als recreatieve sporters, die de consequenties voor de voet van de sportbelasting begrijpen en kunnen begeleiden.
Zij hebben zich als medisch pedicure (MBO4) extra geschoold met de opleiding Sportpedicure – Medisch Pedicure Sport en zijn als zodanig hoger opgeleid dan alle andere pedicures in Nederland.

logo-sportpedicure-medisch-pedicure-sport

De sportpedicure – medisch pedicure sport heeft in vergelijking met een “gewone ”pedicure en/of medisch pedicure, aanvullende kennis en inzicht in sport gerelateerde huid– en nagelpathologie, sportblessures van de huid, biomechanica en loopbelasting en chronische ziekten/blessures en voetbelasting door sporten.
Daarom kan de sportpedicure – medisch pedicure sport u goed adviseren over de keuze van de juiste sport- of wandelschoen, het uitvoeren van bijvoorbeeld spierversterkende oefeningen ter preventie van blessures, het aanleggen van preventieve tapes (kinesiotape, dynamic tape en sporttape), het plaatsen van viltpaddings, het adviseren in het gebruik van braces, sportinlays en braces.
Van belang is dat de kennisaspecten allen gaan over preventie van sportblessures! Ook is samenwerking met relevante partijen in de sportzorgketen, zoals de sportpodotherapeut, de sportfysiotherapeut en de sportarts van belang.

Waarborgen kwaliteit

In Nederland wordt de kwaliteit van de Sportpedicure – medisch pedicure sport bewaakt door het SCAS (= Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg).

scas-logo-png

Sportpedicures die een SCAS geaccrediteerde opleiding hebben gevolgd, kunnen zich in het SCAS register laten opnemen. Op sportzorg.nl kunnen de sporters de geaccrediteerde Sportpedicures – medisch pedicures sport vinden.

sportzorg

Over mij (informatie aanvullen door gediplomeerde sportpedicure – medisch pedicure sport)

Voor meer informatie over dit persbericht
www.sportpedicurenet.nl

  • Naam praktijk
  • Naam contactpersoon
  • Telefoonnummer
  • Best bereikbaar op de volgende tijden
  • E-mailadres
Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .