Ruud Kok in opleiding tot sportpedicure

7 maart 2016 | Nieuws

Het volgen van de opleiding tot Sportpedicure is voor Ruud Kok een vanzelfsprekendheid.

Bezig zijn met je passie, verslaving of beter gezegd je “way of live” dat is waar ik mee bezig ben. Na 40 jaar en 10 dagen gewerkt te hebben als manager bij PostNL heb ik afscheid genomen van dat mooie bedrijf en ben ik begonnen met een geweldige uitdaging om een eigen Sportmassage / Sportpedicure praktijk te beginnen.

Sinds 16 jaar doe ik als meer dan gemiddeld fanatiek sporter aan hardlopen. Inmiddels heb ik ruim 163 marathons gelopen en heel veel andere wedstrijden. Niet zo gek dus als je de mogelijkheid wordt geboden om via een sociale regeling het bedrijf, waar ik met heel veel plezier heb gewerkt, te verlaten en een nieuwe carrière kiest die in het verlengde ligt van je passie.

Op 31 januari 2014 heb ik het bedrijf verlaten en was reeds in december 2013 gestart met de opleiding tot basis pedicure. Hiervoor ben ik in december 2014 geslaagd en in januari 2015 ben ik gestart met de opleiding tot medisch pedicure. Ook deze opleiding is afgerond. Tussendoor heb ik de opleiding gevolgd voor voetkundig adviseur.

ruud-kok-1

Na het behalen van mijn diploma basis pedicure ben ik op 31 januari 2015 mijn praktijk gestart aan huis. De praktijk liep al heel snel redelijk goed en de kring met tevreden klanten groeide snel.

Medio september 2015, na het behalen van de deelexamens diabetische voet en reumatische voet, ben ik een halve dag in de week gaan samenwerken met Paramedisch Voetencentrum Apeldoorn.

Dit is een praktijk waarin 3 podotherapeuten, waaronder ook een sportpodotherapeut, de clienten op een zeer professionele manier adviseren, screenen over alle zaken die met de voeten van doen hebben. Er wordt een zorgvuldige analyse gemaakt. Dit eventueel ook in combinatie met een sportfysiotherapeut.

In dit centrum nam ik vooral de mechanische behandeling van de diabeten voor mijn rekening. Uiteraard mogen de cliënten zelf de pedicure, waarmee een contract is, uitzoeken maar vele kiezen voor een inpandige pedicure.

Dit heeft mij doen besluiten om per 1 februari mijn praktijk in zijn geheel te verhuizen vanuit huis naar het Paramedisch Voetencentrum Apeldoorn.
Dat dit een schot in de roos is blijkt wel uit de explosief groeien klantenkring.

ruud-kok-2

Maar als sporter gaat mijn aandacht natuurlijk ook erg uit naar de voeten van de sporters. Als hardloper heb ik natuurlijk al heel veel ervaring met wat sport voor voeten betekent. Veel druk, extra belasting, veel wrijving en mogelijk blessures.
Veel kan voorkomen worden door goed, preventief, onderhoud en goede adviezen. Hiervoor vinden steeds meer sporters de weg naar mijn praktijk.

De opleiding tot sportpedicure is dus een vanzelfsprekendheid voor mij en volg deze dus met meer dan gemiddeld enthousiasme. MSP Opleidingen is voor mij het juiste opleidingscentrum. Docenten van naam met veel ervaring, Afronding met examen en bij slagen het diploma en daarna ook de toevoeging aan het netwerk van SCAS. De eerste lessen zijn mij goed bevallen en kijk al weer uit naar de volgende les!

http://ruudkok-psvs.nl/

Dia-Sportpedicure