Sportpedicurenet op bezoek bij Angelique Hofstede

2 september 2017 | Nieuws

Samenwerken als medisch pedicure sport in de sportzorgketen met podotherapeuten, fysiotherapeuten en sportartsen? Voor Angelique Hofstede is dit werkelijkheid geworden. Lees het interview van Sportpedicurenet met deze vakvrouw die full time actief is op verschillende lokaties in Nederland.

“Een goed resultaat staat of valt met een luisterend oor”

Begonnen als schoonheidsspecialiste heeft Angelique zich verder ontwikkeld als Pedicure en Medisch Pedicure. In haar vrije tijd vind je Angelique vaak in de sportschool. Ze traint 5x per week voor kickboksen en spart regelmatig met wedstrijdboksers. Angelique houdt van sport! In het verleden heeft ze in Duitsland zelfs aerobic en fitness lessen gegeven. Niet zo vreemd dus dat ze zich toen de mogelijkheid er eenmaal was zich direct heeft aangemeld voor de opleiding Medisch Pedicure Sport. Inmiddels is ze al weer een tijdje medisch pedicure sport. En met veel passie!

Angelique: “De opleiding medisch Pedicure Sport was voor mij een echte verrijking. Ik heb veel inspiratie opgedaan en geleerd over sportblessures, schoenadvies, tapen en het adviseren van sporters. Kennis is macht! Door de lessen van de expert docenten kan ik nu in mijn praktijk met veel zelfvertrouwen mijn klanten op een hoger niveau helpen en adviseren.

Medisch pedicure Praktijk Angelique

Angelique werkt van maandag t/m vrijdag fulltime ca. 50 uur per week op diverse lokaties in Nederland. Haar hoofdvestiging is in Zwolle, in het prachtige pand aan de Thorbeckegracht.

Daarnaast werkt ze op locatie bij de fysiotherapiepraktijken van de Akker in Elburg en Wezep.


Als slagroom op de taart is Angelique 1x in de 4 weken in Amsterdam bij Fysiomed. Fysiomed bestaat o.a. uit een sportmedisch centrum, een fitnesscentrum voor zowel revalidatie- als voor performance-trajecten en een fysiek- en mentaal testlaboratorium. Ze werkt daarbij in het bijzonder nauw samen met de podotherapeuten Myrthe en Sharon Beld. Sharon en Myrthe Beld hebben beiden een topsportachtergrond in het basketball en zijn momenteel in opleiding tot sportpodotherapeut.

Fysiomed is een gerenommeerd Sportmedisch Centrum met veel samenwerkende disciplines in de sportzorgketen.


Samenwerking vindt Angelique sowieso erg belangrijk. “Bij de Akker Fysiotherapie werk ik samen met InnoFeet, een praktijk van podotherapeuten in onze regio. Samen met hen werk ik voor de diabetes poli vanuit het Isala ziekenhuis in Zwolle. De samenwerking is erg goed, via de app hebben we snel contact met elkaar. Erg leuk is dat ik ook wel eens meeloop met het zogenaamde “voetenteam”, een samenwerking van de internist, de hart- en vaatchirurg en de podotherapeut”.

Luisteren

Angelique vindt goed luisteren naar haar klanten heel erg belangrijk. Angelique: “Een goed resultaat staat of valt met een luisterend oor. Enige tijd geleden bijvoorbeeld kreeg ik een klant met voet- en knieproblemen. Diverse zorgverleners hadden haar al proberen te helpen, echter zonder resultaat. Ik vroeg haar of ze al eens bij haar naar de stand van de voeten had gekeken. Dat bleek niet het geval te zijn. Na mijn verwijzing naar een samenwerkende podotherapeut en het aanmeten van steunzolen, zijn de klachten verholpen. Ze kan nu weer volop schaatsen en is ontzettend blij met mijn advies en verwijzing.

Klanten

Angelique krijgt het merendeel van haar cliënten zonder reclame te maken. Haar klanten bevelen haar aan bij hun vrienden en kennissen en zorgen zo voor nieuwe klanten in haar medisch pedicurepraktijk. Angelique: “Ik doe gewoon mijn werk, maar wel zo goed mogelijk. Ik vind iedere cliënt belangrijk, iedere cliënt heeft recht op goede zorg, zonder aanzien des persoons”. Na mijn opleiding Medisch Pedicure Sport krijg ik langzamerhand ook steeds meer sporters in mijn praktijk. Op dit moment zijn het vooral wandelaars. Ze komen zelfs naar Zwolle vanuit Hengelo of Nijverdal voor mijn behandeling en advies.

Bekendheid Medisch Pedicure Sport

“Ik merk in de praktijk dat de fysiotherapeuten en podotherapeuten mijn registratie bij het SCAS (= Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg) zeer waarderen en mij steeds meer gaan zien als collega in de sportzorgketen. De flyer die ik heb gemaakt tijdens mijn opleiding helpt bij het verder bekend maken van de specialisatie Medisch Pedicure Sport. Ik zou het toejuichen als ProVoet wat meer zou doen aan de bekendheid van de specialisatie Medisch Pedicure Sport en zich hiermee zou durven te profileren. Momenteel loopt een TV campagne. Op zich prima, maar naar mijn idee een gemiste kans om juist de Medisch Pedicure Sport hiermee te promoten. Ik vind het niet goed dat basispedicures zich profileren als Sportpedicure, dat geeft onduidelijkheid bij de zorgprofessionals in de markt”.

Tenslotte

Angelique is een prachtig en inspirerend voorbeeld van een gedreven pedicure professional. Zij geeft elke behandeling alles wat ze heeft vanuit de diepe overtuiging dat haar cliënten de best mogelijke zorg verdienen. Ze kijkt nu al uit naar het podotherapeuten congres waar medisch pedicures sport ook welkom zijn. Sportpedicurenet wenst Angelique heel veel succes in haar praktijk en haar verdere ontwikkeling als medisch pedicure sport!

Meer informatie en afspraken:
www.medischpedicurepraktijkangelique.nl